Klaar voor de toekomst met een elektrische maaier

Gianni Ferrari heeft de eerste 100% elektrische professionele frontmaaier op de markt gebracht: de GSR+ Electric. Dit model is ontwikkeld met focus op mens en milieu.


Het grote voordeel van elektrisch maaien is dat u, en uw omgeving, geen last meer heeft van schadelijke uitstoot en herrie. De geluidshinder bij de GSR+ Electric is gedaald tot onder 50 dB. Hierdoor kan de maaier goed op momenten ingezet worden wanneer benzine- of dieselmaaiers te lawaaierig zijn, bijvoorbeeld in de vroege ochtend of op locaties waar rust gewenst is (zoals campings, begraafplaatsen, ziekenhuizen, etc.). 

Dankzij het maaidek aan de voorkant, de wendbaarheid en het compacte formaat kan de machine op plaatsen komen waar maaiers met een middenondermaaidek niet bij kunnen. De GSR+ Electric heeft een DUAL CUT™ mulch- en achterlossend maaidek van 112 cm met drie messen. De achteruitworp-functie kan eenvoudig worden ingesteld door de mulchset onder het maaidek te verwijderen via een handige hendel op het maaidek rechts van de bestuurder. 

Het maaidek kan eenvoudig verticaal gezet worden voor reiniging of onderhoud. Door de hendel links van de stoel omhoog te trekken en op de schakelaar te drukken, kan de bestuurder het maaidek elektrisch optillen tot onder een hoek van ongeveer 75°. In de verticale positie is de onderzijde van het maaidek makkelijk bereikbaar om snel te kunnen reinigen en onderhoud uit te voeren, zoals messen vervangen.

De GSR+ Electric heeft 8 lithium-ion batterijen met een vermogen van 10,2 kW (gelijk aan 20 pk bij een bestaande variant met verbrandingsmotor). Afhankelijk van de omstandigheden kan met een volle batterij 6 tot 8 uur gemaaid worden.

T

o

p

Lozeman Elst

0481 371423

Lozeman Lottum

077 4632341

Lozeman Smilde

0592 430041

Lozeman Elst

info@lozeman.nl

Lozeman Lottum

lottum@lozeman.nl

Lozeman Smilde

smilde@lozeman.nl

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad