Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups kan voor behoorlijk wat overlast zorgen op campings, sportvelden en in parken. Juist op dit soort locaties kan bestrijding met een grote trekker lastig zijn omdat je niet overal bij kunt komen.

Terug naar overzicht

Speciaal voor het bestrijden van de rups op krappe locaties hebben wij een unieke machine ontwikkeld: een Grasshopper met aangebouwd spuitsysteem voor bestrijdingsmiddel.  

De Grasshopper is van oorsprong een snelle en wendbare zero-turn zitmaaier. Dit maakt deze machine tot een ideale basis voor een compacte rupsenbestrijder. De blower aan de voorkant blaast het bestrijdingsmiddel 15 tot 20 meter hoog. De blaaspijp kan eenvoudig naar links en rechts draaien. De vloeistoftank zit achterop de machine en heeft een inhoud van 125 liter.

Omdat de machine compact en wendbaar is, kun je dicht bij de te behandelen bomen komen en zeer gericht spuiten.

Dit spuitsysteem is ontwikkeld met de gedachte dat de Grasshopper ook als maaier bruikbaar moet blijven. De blower op de voorkant is dus af te koppelen zodat er vervolgens een maaidek aangesloten kan worden. Op deze manier is de machine inzetbaar als zitmaaier én eikenprocessierupsbestrijder. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld recreatiebedrijven of sportverenigingen.

Bekijk de eikenprocessierupsbestrijder in actie

Voor meer informatie of een demonstratie op locatie kun je contact opnemen met een van onze vestigingen.

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad