Het tuinonderhoud kan steeds duurzamer

Het verduurzamen van woningen is een actueel thema. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak of betere isolatie. Maar wist je dat je ook op tuinonderhoud flink kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld door elektrische tuinmachines te gebruiken in plaats van machines met benzine- of dieselmotoren.


Elektrische tuinmachines zijn duurzamer omdat ze geen milieuvervuilende uitstoot veroorzaken. Tijdens het werken adem je geen schadelijke stoffen in, zoals bij benzine- en dieselmotoren wel het geval is. Dit is niet alleen prettig voor jezelf als gebruiker, maar ook voor andere gezinsleden en dieren in de buurt.

Daarnaast is een elektrische maaier stiller in gebruik. Dit is ideaal als je in de ochtend of ’s avonds wil maaien zonder geluidshinder voor de omgeving te veroorzaken. Een derde voordeel van een elektrische machine is dat er minder slijtagegevoelige onderdelen in zitten waardoor er minder onderhoud nodig is.

Van de kleinere tuingereedschappen zoals heggenscharen, bladblazers en grastrimmers zijn er allerlei elektrische machines met accu te verkrijgen. De laatste jaren hebben fabrikanten ook grote stappen gezet in de ontwikkeling van zitmaaiers met accu. Er zijn tegenwoordig uitstekende zitmaaiers met lithium-ion accu te koop waarmee je zonder problemen een paar uur achter elkaar kunt maaien op één accu-lading. Deze maaiers doen zeker niet onder voor zitmaaiers met een verbrandingsmotor. Het maaien van grote gazons of boomgaarden kan nu dus ook elektrisch.

Elektrische zitmaaiers

De Italiaanse fabrikant Gianni Ferrari heeft twee zitmaaiers in haar assortiment waarmee je 6 tot 8 uur kunt maaien op één acculading. Zo maai je zonder problemen de hele tuin zonder tussentijds opladen.

De GSR+ Electric zitmaaier heeft maar liefst 8 accu-packs en een vermogen van 10,2 kW. Deze maaier is voorzien van een frontaal geplaatst maaidek van 112 cm waarmee je kunt mulchen. Maar ook hoger gras maaien is voor deze machine geen probleem, in bijvoorbeeld een boomgaard. De Gianni Ferrari GSR+ is licht en gemakkelijk te besturen, ook voor onervaren gebruikers.

Het kleinere broertje GTM+ Electric zitmaaier is voorzien van 6 accu-packs met een totaal vermogen van 4,2 kW. De GTM+ heeft een 80 cm mulch-maaidek centraal onder de machine met een grasopvangbak van 280 liter. De grasopvangbak is eenvoudig te legen met één druk op de knop. Dit model is ideaal voor het maaien van gazons en speelweides waar grasopvang gewenst is.

Ben je benieuwd welke elektrische grasmaaier voor jou geschikt is? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact op met één van onze vestigingen.

T

o

p

Lozeman Elst

0481 371423

Lozeman Lottum

077 4632341

Lozeman Smilde

0592 430041

Lozeman Elst

info@lozeman.nl

Lozeman Lottum

lottum@lozeman.nl

Lozeman Smilde

smilde@lozeman.nl

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad