Venlo Greenpark wordt gemaaid met een Grasshopper

Groenbedrijf Noord-Limburgs Groen onderhoudt ook na de Floriade in 2012 Greenpark Venlo. Dit voormalig Floriade-terrein is nu een openbaar park dat veelvuldig bezocht wordt door wandelaars en fietsers. Het gras wordt gemaaid met een Grasshopper zitmaaier van Lozeman Tuinmachines.

Terug naar overzicht

Het terrein wordt door Noord-Limburgs Groen onderhouden en tegelijk gebruikt als sociale werklocatie waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid voor een baan in de groensector. Het park is een ideale locatie om rustig te oefenen met tuinmachines.

Voor een geschikte maaimachine heeft Rob Vercoulen, bedrijfsleider van Noord-Limburgs Groen, contact opgenomen met Lozeman Tuinmachines in Lottum. “Ik zocht een professionele zitmaaier die gemakkelijk in gebruik is en flexibel ingezet kan worden. Lozeman heeft een groot assortiment maaiers en heeft mij prima geadviseerd”, aldus Rob.

Er wordt gekozen voor een Grasshopper 430D met 155 cm middenonder maaidek met achterlozing voor een optimaal maaibeeld en mooie verdeling van het maaisel. Leon Nijsen, bedrijfsleider van Lozeman Tuinmachines Lottum, licht de keuze toe: “Grasshopper maaiers zijn degelijke, hoogwaardige machines die ook tijdens langdurig gebruik comfortabel blijven. De bediening is eenvoudig en hij is erg wendbaar waardoor de machine goed bereden kan worden door zowel ervaren als nog onervaren bestuurders. Kortom, een ideale machine voor deze toepassing.”

Noord-Limburgs Groen had niet de behoefte om speciaal voor Venlo Greenpark een grasmaaier aan te schaffen. “Gelukkig heeft Lozeman Tuinmachines goed met ons meegedacht en ons aangeboden om de maaier op contractbasis te huren voor een all-in bedrag per maand. Periodiek onderhoud en service bij storingen is hierin meegenomen. Dit geeft ons toch de gelegenheid om met professionele machines te werken, zonder ze aan te schaffen.” Wel gebruik maar geen bezit.

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad