Volledig elektrische werktuigdrager

De Rino is een elektrische werktuigendrager die gecombineerd kan worden met een groot aantal elektrische werktuigen. Dit maakt de Rino tot een milieuvriendelijke, stille en veelzijdige machine die ideaal is voor modern groenonderhoud.

Terug naar overzicht

Tegenwoordig zoeken veel gemeentes, openbare instellingen en groenvoorzieners naar manieren om op een milieuvriendelijke en stille manier het groen en terrein te onderhouden. Fabrikanten van tuinmachines en tractoren spelen hierop in door elektrische machines te ontwikkelen. Zo ook het Italiaanse bedrijf Del Morino. Zij introduceerden begin 2020 de eerste 100% elektrische werktuigendrager: Rino.

De Rino is een volledig elektrische werktuigendrager die gecombineerd kan worden met een groot aantal elektrische werktuigen. Dit maakt de Rino tot een milieuvriendelijke, stille en veelzijdige machine die ideaal is voor modern groenonderhoud.

De Rino kan niet alleen gebruikt worden als elektrische compact-tractor. Er zijn diverse aanbouwwerktuigen te monteren zoals een cirkelmaaier, klepelmaaier, onkruidborstel en veger. De werktuigen zijn eenvoudig aan te sluiten dankzij de snelkoppelingsdriehoek. Tevens heeft de Rino een 230V aansluiting voor het aansluiten van elektrisch handgereedschap.

De Rino werktuigendrager is voorzien van Lithium-ion accu’s die 18 kW vermogen leveren aan twee elektrische motoren: één voor aandrijven van de tractor en één voor aandrijven van het werktuig. Hierdoor heeft de Rino voldoende kracht voor zwaardere klussen, bijvoorbeeld hoog gras maaien met een klepelmaaier. Je kunt 6 tot 11 uur met de machine te werken (afhankelijk van het type werktuig en de zwaarte van de klus).

Het bedrijf Del Morino is bekend als producent van professionele aanbouwwerktuigen. Het bedrijf is zeer innovatief en heeft met de Rino een unieke, elektrische machine op de markt gebracht. Lozeman Tuinmachines heeft een jarenlange relatie met Del Morino, wij zijn al sinds 1999 verkooppunt van Del Morino.

Wil je meer weten over de Del Morino Rino en de werktuigen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie bij jou op locatie.

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad