Tips voor een groen gazon tijdens warm weer

De afgelopen weken hebben we te maken gehad met zeer droog weer en het kan goed zijn dat de komende zomermaanden wederom droog en heet worden. Natuurlijk wil je als tuinliefhebber de hele zomer genieten van een mooi gazon.

Terug naar overzicht

Wij geven je graag enkele tips om jouw grasmat groen te houden, ook tijdens droog en warm weer.

  • Geef je gazon regelmatig voldoende water. Het is beter om één tot twee keer per week langdurig te sproeien dan om elke avond een beetje water te geven. Door langdurig te sproeien heeft het gras meer kans om het vocht op te nemen. Voor gemakkelijk sproeien kan een beregeningshaspel uitkomst bieden.
  • Bij warm weer is het verstandig om het gras niet te vaak en niet te kort te maaien. Te kort gras van 2 à 3 centimeter is kwetsbaar voor de hete zon en houdt het vocht minder goed vast. Bij heet weer is één keer per week maaien op een lengte van 4 tot 6 centimeter voldoende.
  • Maai het gras niet in de volle zon aangezien dan de kans bestaat dat het gras verbrandt.
  • Geef je gras een extra boost door het in de zomer ook te bemesten. De grasmat blijft dan mooi groen en het is goed voor de wortelvorming. Voor gelijkmatig bemesten kun je ook een kunstmeststrooier gebruiken.
  • Het gazon onderhouden kan veel werk lijken, dus maak het jezelf gemakkelijk door een grasmaaier van goede kwaliteit te gebruiken. Er zijn tal van opties: loopmaaiers, zitmaaiers, grasopvang, mulchen, elektrisch of benzine.
  • Onderhoud je grasmaaier goed voor jarenlang maaiplezier. Maak na elke maaibeurt de messen goed schoon. Zorg ervoor dat de messen goed scherp zijn voor het mooiste maairesultaat. Bij onze vestigingen kun je het hele jaar door terecht voor messen slijpen of een algemene onderhoudsbeurt.
65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad