Makkelijk zelf je Grasshopper onderhouden

Ondanks dat een Grasshopper honderden uren heeft gemaait ziet deze er vaak uit alsof deze bijna nieuw is. Hoe kan dit toch? Een eenvoudige schoonmaak en wasbeurt zorgen ervoor dat de machine in top conditie blijft.


Onderhoud doen bij een FrontMount is snel en makkelijk te doen dankzij het maaidek wat met 1 druk op de knop en zonder gereedschap verticaal gezet kan worden kom je heel gemakkelijk onder het maaidek. Voor een kleine investering in tijd en een beetje smeermiddel kun jij je maaier jarenlang in optimale conditie houden.

Na het uitleggen van de simpele 5 stappen zal je inzien waarom het gebruik van luchtdruk om vuil weg te blazen en het waxen van uw maaier veel voordelen heeft. Het is een slimme zet om de levensduur van je apparatuur te maximaliseren.

2. Verwijder gras, puin en vuil.

Nu het maaidek bereikbaar is kan je heel makkelijk het vuil weghalen. Gebruik lucht onder lage druk- een bladblazer werkt prima – om grasresten en vuil van het maaioppervlak op het maaidek weg te blazen. Je kunt ook een licht ingevette werkhanddoek gebruiken om het oppervlak op te poetsen. Voor hardnekkige afzettingen onder het maaidek kan een plamuurmes graspollen en opgedroogde modder losmaken, net als een staalborstel. Graspollen verwijderen is belangrijk omdat ze vast kunnen komen te zitten in de messen. Met lucht, een doek en een krabber verwijder je het meeste vuil en maaisel, zodat je de maaier snel en effectief kunt wassen.

3. De maaier wassen met laag druk water

Je kunt je maaier schoonmaken zonder enige soort zeep te gebruiken en gewoon sproeien met water, maar voor grondiger werk raden we aan een autoreinigingsmiddel te gebruiken dat de wax niet verwijdert zoals afwasmiddel. Vermijd het gebruik van water onder druk, dat kan binnendringen in lagers en fittingen, wat kan leiden tot verhoogde slijtage en voortijdig defect raken van onderdelen. Een gewone slang met een sproeikop is prima.

3. De maaier wassen mat laag druk water.

Je kunt je maaier schoonmaken zonder enige soort zeep te gebruiken en gewoon sproeien met water, maar voor grondiger werk raden we aan een autoreinigingsmiddel te gebruiken dat de was niet verwijdert zoals afwasmiddel. Vermijd het gebruik van water onder druk, dat kan binnendringen in lagers en fittingen, wat kan leiden tot verhoogde slijtage en voortijdig defect raken van onderdelen. Een gewone slang met een sproeikop is prima.

4. De gelakte buitenkant van de maaier in de was zetten.

Ooit gehoord van het in de wax zetten van een maaier? Er zijn verschillende goede redenen om dit serieus te overwegen. Ten eerste zorgt wax ervoor dat vuil en afval niet aan de buitenkant van de maaier blijven kleven terwijl je gras maait. Dit maakt schoonmaken veel eenvoudiger en wax zorgt ervoor dat de gelakte stalen oppervlakken langer mooi blijven. En een maaier met wax ziet er langer goed uit. Je hoeft je maaier maar een paar keer in de wax te zetten tijdens het groeiseizoen om er het voordeel uit te halen.

5. Blijf de maaier schoonmaken.

Na het maaien even het maaisel wegblazen en onder het maaidek controleren op overmatige resten, zodat je maaier klaar is voor de volgende maaibeurt. Verwijder vuil van het maaidek, de motor en de transmissie – en schraap onder het maaidek het opgehoopte vuil rond de maaischotten, spindels en messen weg. Als je jouw maaier regelmatig reinigt en onderhoudt, kan je er zeker van zijn dat uw maaier hectares lang blijft presteren.

T

o

p

Lozeman Elst

0481 371423

Lozeman Lottum

077 4632341

Lozeman Smilde

0592 430041

Lozeman Elst

info@lozeman.nl

Lozeman Lottum

lottum@lozeman.nl

Lozeman Smilde

smilde@lozeman.nl

65 jaar kennis
& ervaring
Deskundig advies
voor tuin, park en bos
Service &
onderhoud
Onderdelen
op voorraad